11/15/07

Στις λαικες αγορες του κοσμου.


Απο καιρο ηθελα να να φιαξω ενα αλμπουμακι με φωτογραφιες απο διαφορες αγορες. Η κινηση το χρωμα η ζωντανια με συναρπαζει. Σε μια βολτα στην αγορα παιζουν ολες οι αισθησεις. Μια απο τις πιο αγαπημενες μου αγορες ειναι τα μαγαζια στην οδο Ευριπιδου στην Αθηνα.. εκει που μυριζει το μπαχαρι και η κανελλα και που νομιζεις οτι ολοι οι εμποροι της ανατολης περασαν αφησαν την πραματεια τους, και οι ξηροι καρποι ειναι τοσο φρεσκιοι που σουρχεται να ορμηξεις. Δυστυχως καπου εχω φωτογραφιες και απο κει αλλα δεν μπορεσα να τις βρω, επιφυλασσομαι.

Οταν επισκεπτομαι ενα ξενο μερος δεν παραλειπω να περασω απο την αγορα, ειναι η ψυχη της πολης συνηθως, τρελλαινομαι να ανακαλυπτω τις τοπικες λιχουδιες και φυσικα να τις δοκιμαζω. Μια σταση για Ochsenschwanzsuppe στην Viktualienmarkt, ενα φακελλακι Bottarga απο το Παλερμο, ενα σακκουλακι αλατι απο το Τραπανι, λιγες μαυρες τρουφες απο την Περουτζια, λιγο αρωματικο ρυζι της Camargue, μαστιχα και μαστελο απο την Απλωταρια, εχουν κατα καιρους στριμωχτει στη βαλιτσα μου για να κρατησει λιγο παραπανω η απολαυση.

Παμε μια βολτα.



Οι φωτογραφιες ειναι απο τις αγορες: Cadiz στην Ανδαλουσια, απο την κεντρικη αγορα στα Χανια, απο διαφορα μερη στην Αθηνα, στη Θεσσαλονικη, στον Ωρωπο, στην Viktualienmarkt στο Μοναχο, και στο San Francisco στην Καλιφορνια.

No comments: