11/18/07

Θέλεις ένα αχλάδι, αγάπη μου; -Όχι, λατρεία μου. (*)


Εφιαξα αχλαδακια ψητα σε σιροπι απο κρασι και μελι. Πηρα αχλαδακια boscop, νομιζω Ελληνικα λεγονται χειμωνιατικα αλλα δεν ειμαι σιγουρη, εχουν καφετι φλουδι και υπαρχουν στην αγορα απο Σεπτεμβρη εως και Απριλη.


Τα καθαρισα και εβγαλα τα κουκουτσια απο κατω με το ειδικο εργαλειο-κουταλακι. Συγχρονως εκοψα τον πατο λιγο ωστε να μπορουν να "καθονται" ορθια.


Χρησιμοποιησα ενα γλυκο ασπρο κρασι και μελι για να φιαξω το σιροπι. Μεσα ερριξα δυο ξυλαρακια κανελλα, μερικα γαρυφαλλα και κοκκινες ινες κροκου για να παρει ωραιο χρωμα.


Προσεθεσα και λιγο νερακι και εβρασα το ζουμακι για 5 λεπτα μονο του. Εβαλα τα αχλαδια μεσα ξαπλωμενα και τα γυριζα καθε 3 λεπτα ωστε να αποκτησουν απο παντου το ωραιο χρωμα. Θελουν περιπου 10 λεπτα για να βρασουν και σ'αυτο τη διαρκεια χρειαστηκε να προσθεσω λιγο νερακι ακομα γιατι καραμελωνε το σιροπι γρηγορα.


Να και το τελικο αποτελεσμα. Ακομα δεν τα τιμησαμε, το βραδυ, δροσερα μετα το φαγητο. Εδω θελω να αναφερω οτι δεν ακολουθησα μια συνταγη ωστε να τη γραψω εδω αναλυτικα. Πολλες φορες ο αυτοσχεδιασμος και η πειρα εχει νοστιμωτατα αποτελεσματα. Can' wait!



(*)Γιωργος Κωνσταντινου-Μαρω Κοντου " Και η γυνή να φοβείται τον άντρα"

No comments: