Παιρνω σπανακι τρυφερο (baby spinach) κι ετσι αποφευγω τα καθαρισματα με τα χοντρα κοτσανια. Περιπου ενα κιλο.
Ζεματαω τα φυλλαρακια για ενα λεπτο σε αλατισμενο νερο που βραζει.
Σουρωνω τα φυλλαρακια και τα βαζω σε μια μεγαλη κουπα.
Ψιλοκοβω περιπου 15 φρεσκα κρεμμυδακια, το ασπρο και λιγο πρασινακι.
Κοβω σε πιο χοντρα κομματια το ασπρο απο τεσσερα πρασσα.
Σε αντικολλητικο τηγανι, σωταρω τα κρεμμυδια και τα πρασα μεχρι να γινουν διαφανη, και στο τελευταιο λεπτο προσθετω μισο φλυτζανι ψιλοκομμενο ανηθο.
Ανακατεθω το μιγμα καλα και το προσθετω στο σπανακι.
Κοβω σε μικρα κομματακια με ενα πηρουνι 300 γραμμαρια φετα και τα προσθετω κι αυτα στο μιγμα με τα λαχανικα.
Σπαω 6 αυγα και τα ανακατευω καλα.
Τα ριχνω στα λαχανικα και δουλευω το μιγμα με δυο πηρουνια να παει παντου.
Χρησιμοποιω χοντρα φυλλα για τη σπανακοπιτα.
Τεσσερα κατω με το μισο φυλο να εξεχει απο καθε πλευρα του ταψιου ωστε μετα να το φερω απο πανω και να κλεισω το μιγμα μεσα.
Αναμεσα στα φυλλα αλειφω καλα ελειολαδο με ενα πινελο.
Ριχνω το μιγμα, διπλωνω τα φυλλα που προεξεχουν και προσθετω τα υπολοιπα, παντα λαδωνοντας καλα. Τις ακρες τις γυριζω προς τα μεσα και τις χωνω με το πινελο λιγο στο ταψι ωστε να δημιουργηθει ενα "φυτιλακι". Αυτο ειναι και το πιο ωραιο και κρατσανιστο σημειο της πιτας οταν ψηθει.
Αλειφω και την επιφανεια με λαδι και κοβω σε μεριδες επιφανειακα με ενα κοφερο μαχαιρακι.
Ψηνω σε μετριο προς δυνατο φουρνο (περιπου 200 βαθμους Κελσιου) για μια ωρα περιπου.
Τη σπανακοπιτα τη φαγαμε εχτες σαν κυριως πιατο. Εχει μεινει και αρκετη για την βδομαδα.
4 comments:
Ωχ! φοβερο!
μπουμπού! καλώς σε βρήκα!.....
υπέροχο το λευκό τραπεζομάντηλο....γλυκύτατο το σύμπαν σου.....αγαπημένο μου όμως θαρρώ θα γίνει αυτό της κάμερας.....
πρέπει να τα διαβάσω όλα!
πάει η λογιστική κι αυτήν την εβδομάδα.....
θα τα πούμε μόλις διαφωτιστώ.....
σε φιλώ!
cleo
Καλως την μπουμπου μου. Αυτο της καμερας ειναι λιγο στασιμο. Τελικα να δουμε ποσο θα κρατησω και τα δυο αλλα χωρια. Εχω αρχισει να πηχω λιγο.
Φιλακια, διαφωτισου και τα λεμε.
6 ayga!!??
Post a Comment