3/1/08

Παμε για φυκια;



Την Παρασκευη το βραδακι
πηγαμε στο Murasaki

Του λεω το πρωι του καλου μου, παμε Γιαπωνεζικο αποψε;
Και ειχα στο νου μου ενα απο τα δυο που εχουμε κοντα μας, ενα δεκα λεπτα βορεια το Sushi Sono η ενα δεκα λεπτα δυτικα, το Wasabi Zen.
Αλλα ο καλος μου διαλεξε να κλεισει σε ενα τρια τεταρτα (με την κινηση της Παρασκευης) νοτια, το Μουρασακι. Ειναι κοντα στην Γιαπωνεζικη πρεσβεια στην 4620 Wisconsin Ave NW και πολυ κοντα στο American University. Ειχε καλες κριτικες απο το Washingtonian και απο το ZAGAT survey του Bon Appetit.
Και οι δυο ομως συμφωνησαμε οτι δεν αξιζε τον κοπο. Μονο το ορεκτικο φιλετο τονου που βλεπετε στην πρωτη φωτογραφια ηταν παρα πολυ καλο. Τα ρολς και το σασιμι (δευτερη φωτογραφια) ειναι πολυ πιο καλα στο Wasabi Zen.
Δοκιμασα ομως και 3 ειδη καινουργια φυκια οποτε μπορει να πει κανεις οτι εφυγα με καινουργιες εμπειρειες. Την ωρα που τα ετρωγα σκεφτομουνα τη δικη μας εκφραση.. "μη φας εχουμε γλαρο με φυκια".




Το μονο καλο απο αυτη τη βολτα ηταν οτι περπατησαμε αρκετα στο κεντρο, και η παγωνια μας αναζοωγονησε, μια μεγαλη βολτα μετα απο καθησιο ολη μερα ηταν οτι επρεπε για ξεσκουριασμα.

Σαγιοναρα!
Μουρασακι νομιζω ειναι συντμηση των λεξεων Μουρο και Κερασακι! :))))))))))))

4 comments:

zero said...

Μωρε και δεν παμε και για Φυκια...
Σαγιοναρα.

δεσποιναριον said...

Δεν τελειωσαμε ακομα για Σαββατοκυριακο, σιγα μη χορτασουμε με πεντε κομματακια ωμο ψαρι. Καποτε βγαινοντας απο ενα γιαπωνεζικο κοντα στη δουλεια με ενα συναδελφο, μου λεει. Κατσε να παρω κι ενα χαμπουργκερ απο διπλα γιατι δε χορτασα! Σαγιοναρα και ντομο αριγκατο. :)

zero said...

Δεν τελειωσαμε ακομα?
Απα πα πα πα
Με βλεπω να παιρνω κιλα.

Blue said...

Τώρα μου θυμίσατε μια ψυχή... που όταν πάει για Κινέζικο, Ταυλανδέζικο, Ιαπωνεζικο και άλλα ασιατικά, γυρνά στο σπίτι και τρώει μισή φραντζόλα ψωμί....
Φαγητό χωρίς ψωμί δεν είναι φαγητό λέει... είναι μεζές!