3/31/08

Ορεκτικο



Κοβω μικρες φοκατσιες κατα μηκος και ψηνω τα δυο μερη στη φρυγανιερα.


Οπως ειναι ζεστο ριχνω απανω αγνο παρθενο ελαιολαδο.
Στρωνω φυλλαρακια ροκα.


Στρωνω απανω δυο φετες προσουτο στο καθενα.
Και τελος ξυσματα απο παρμεζανα η Grana Padano.


Κοβω τα φετακια στα τεσσερα και σερβιρω πριν απ ο το φαγητο, με λιγο Chianti Banfi
Την ιδεα πηρα απο το τευχος του Απριλιου 2008 του περιοδικου GOURMET, που εχει τις πιο εκπληκτικες ιταλικες συνταγες.

9 comments:

Peter M said...

Nice starter Despoina...next time tell them you used Lagana...nevermind foccacia!

δεσποιναριον said...

Panteli, we don't have λαγανες here, I wish we did. Even on Kathari Deutera I could not find any.

zero said...

Οχι ρε μπλογκερ μου...
ξερεις βεβαια οτι αυτο το ορεκτικο ειναι αφροδισιακο...
εε... λοιπον σου λεω οτι ειναι αφροδισιακο.
Γιαμι...

δεσποιναριον said...

Τι λες μπλογκερ μου! Το προσουτο και η παρμεζανα αφροδισιακα; Εμ πες το μου! Τωρα εξηγουνται ολα!
Η μηπως ειναι η πικρουλουτσικη ροκα;

zero said...

Ναι ρε μπλογκερ, το προσουτο και η ροκα , αντε και η παρμεζανα ειναι αφροδιασιακα.
Κατι ξερουμε κι'εμεις, κατι ξερουμε...

zero said...

Το πιο αφροδιασιακο ειναι... να σου φτιαχνει μια γυναικα ορεκτικα και να σου εξηγει τι εχει βαλει μεσα και γιατι τα συνδιαζει ετσι.
Αν στα βγαζει και φωτογραφιες και στα δειχνει κιολας... αυτο ειναι το καλυτερο.
Καλημερα μπλογκερ μου.

"ζαχαρούλα.." said...

...διαβάζω την ανάρτηση.. διαβάζω τα σχόλια... και να σκεφτείς κανείς ότι είμαι από το πρωί στο γραφείο και νηστική και μόνη μου.....


αχ.....

φιλιά!

δεσποιναριον said...

@zero α! μπλογκερ μου μ' αυτα που λες εκανες τη Ζαχαρουλα και πεινασε!

@Ζαχαρουλα παιρνε κι εσυ παιδι μου ενα σαντουιτσακι για παρεα!

cook said...

μιαμ....
...πολύ ωραιο το αρωμα κανελας(η μουσική σας!)