1/1/08

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ




Ευχομαι απο την καρδια μου σε ολους, ευτυχισμενο το 2008 με υγεια και χαρα.
Στους φιλους μαγειρες που διαβαζω απο τοτε που εφιαξα αυτο το μπλογκ ευχομαι να ειναι παντα δημιουργικοι.
Θελω να διευκρινησω οτι δεν θεωρω τον εαυτο μου καμμια σπουδαια μαγειρισσα. Θαυμαζω τους πραγματικους σεφ και θεωρω οτι ειναι μεγαλοι δημιουργοι. Γιατι ως γνωστον η ακμη ενος πολιτισμου φαινεται απο το γαστρονομικο επιπεδο του λαου του. Εγω ερχομαι απλα με οτι μου κανει εντυπωση και το παραθετω εδω και προσπαθω παντα να βελτιωνομαι σ'αυτο τον τομεα πειραματιζομενη και μελετωντας. Κολλημα; Μαλλον!!

Χτες το βραδυ Παραμονη Πρωτοχρονιας πηγαμε με τα παιδια στην Trattoria Cesco στην Bethesda. Ο σεφ Francesco Ricchi ηταν παρων.


Βεβαια την παραμονη της Πρωτοχρονιας σε ολα τα εστιατορια, ακομα και στα καλυτερα το μενου ειναι περιορισμενο. Παρ'ολα αυτα τα λιγα που μαγειρευει δεν υστερουν σε νοστιμια και παρουσιαση απο τις αλλες ημερες.

Πριν ομως αναφερθω σε οτιδηποτε αλλο θελω να συγχαρω τον σεφ για κατι αλλο. Στο βεστιαριο του εστιατοριου ηταν απασχολημενο ενα γλυκητατο παιδι με down syndrome. Καλοντυμενο με γραβατα και ευγενεστατο. Διακριτικο με το χαμογελο του εξυπηρετουσε ολους τους πελατες οταν εμπαιναν και εβγαιναν απο το εστιατοριο. Ευχομαι αυτη τη χρονια ολοι να αγκαλιασουμε με αγαπη ολους τους συνανθρωπους μας και να καταλαβουμε οτι μονο η ψυχη μετραει σ'αυτο τον κοσμο.

(I want to congratulate the chef for something great. The wardrobe of the restaurant was operated by a sweet young man with down syndrome. He was well dressed with a tie and extremely polite. With his discrete smile he was helping the guests in and out. This year let's embrace with love every human being because only love and human spirit is what really counts.)

Στο Cesco το ψωμι και τα (υπεροχα) κριτσινια ψηνονται για καθε πελατη εκεινη την ωρα και καταφθανουν στο τραπεζι ζεστα ζεστα.


Στην αρχη παντα φερνουν μια φριττατα σε μορφη τεριν με σαλτσα τοματας.


Για ορεκτικο παρηγγειλα ψητο ραντικιο με λιωμενο πεκορινο απο πανω, κατι που ειχα δοκιμασει το καλοκαιρι στη Σιεννα και μου αρεσε πολυ. Το Cesco χαρακτηριζεται Etruscan cuisine που βασικα ειναι η κουζινα της σημερινης Τοσκανης. Μαγειρευουν με πολυ αγριο μανιταρι και φυσικα τη βασιλισσα τρουφα. Το κυριως πιατο μου ηταν κοτολεττες απο μοσχαρακι γαλακτος νε αγρια μανιταρια και πουρε πατατας σε μια σαλτσα απο κοκκινο κρασι. Υπεροχο. Για γλυκο δοκιμασα το κεηκ αμυγδαλου με σως ζαμπαγιον. Φαινεται ομορφο αλλα ειναι πολυ και μαλλον στεγνο σε σημειο που η σως να μη βοηθαει καθολου.


Ευχομαι και του χρονου να ειμαστε ολοι καλα και να φαμε ελληνικες δημιουργιες κατα προτιμηση στην Ελλαδα.
Φιλια!
Οι φωτογραφιες που βλεπετε σημερα ειναι απο αυτο το web site γιατι δε μου πηγαινε καλη βραδυα να φωτογραφιζω φαγητα.

No comments: