12/29/07

Ειμαστε μεσα και μεγαλουργουμε.



Πριν λιγες μερες κυκλοφορησε το πρωτο τευχος του 2008 του περιοδικου Washingtonian. Ειναι αφιερωμενο στα καλυτερα εστιατορια της ευρυτερης περιοχης της Washington που περιλαμβανει και τα στεητς Maryland και Virginia.


Δεν ηταν εκπληξη για μενα που το εστιατοριο Κωμη του Τζωννυ Μονις ηταν μεσα στη λιστα, αλλα το γεγονος οτι ηταν τριτο με τεσσερα αστερια οσα και το Citronelle με εκανε να χαρω ιδιεταιρα. Μπορει να το περιγραφει το περιοδικο σαν μοντερνο αμερικανικο, αλλα εγω που πηγα σας το λεω. Ο Τζωννυ ουτε καν 30 χρονων παιδι απο Χιωτες γονεις, εχει σιγουρα ελληνικες επιδρασεις. Οι μπουκιτσες καρπουζιου με φετα, το τηγανητο τυρακι και οι λουκουμαδες του ειναι σιγουρα ελληνικοι.


Και ενω τα τελευταια χρονια η παρουσια της ελληνικης κουζινας ηταν αισθητη απο τη λιστα, φετος βλεπω και το Μουραγιο στην λεωφορο Connecticut.


Η μεγαλη εκπληξη ηταν η Καβα στο Ροκβιλ. Δυστυχως η Καβα δεν κανει κρατησεις και μια φορα που πηγαμε ειχε αναμονη μιαμιση ωρα. Φυσικα δεν περιμεναμε αλλα και παλι να πας πιο νωρις για φαγητο δε λεει. Θα ξαναπροσπαθησω ομως και μαλιστα συντομα.



No comments: