12/17/07

Culinary Institute of America - μερος πρωτο


Καλημερα.
Σημερα θα σας παω μια βολτα στην St. Helena στην Καλιφορνια οπου βρισκεται ισως η πιο φημησμενη σχολη σεφ της Αμερικης. Το Culinary Institute of America at Graystone, California Campus Το κεντρικο campus βρισκεται στη Νεα Υορκη.
Πριν οχτω μερες ακριβως καναμε μια εκδρομη στη Napa Valley οπου φιαχνουν τα καλυτερα κρασια της Αμερικης, και αφου επισκεφτηκαμε μερικους οινοπαραγωγους και δοκιμασαμε μερικα υπεροχα κρασια, και αφου γιναμε πολυ ευδιαθετοι και μες την καλη χαρα - τα εχει αυτα το κρασακι - φτασαμε και στην St. Helena. Για να πω την αμαρτια μου δεν ηξερα οτι εκει βρισκοταν η CIA της Καλιφορνιας και ξαφνιαστηκα πολυ ομορφα. Εδω λεω σταματαμε. Βεβαια πριν ειχαμε τσιμπισει κατι μπαρμπεκιουδακια πριν σε ενα τοπικο μαγαζι, και οταν ειδα οτι εχει και εστιατοριο επαθα πλακα. Λεω δε γινεται, θα φαμε εστω κι ενα γλυκακι εδω. Ετσι αφου πρωτα επισκεφτηκαμε το μουσειο και το καταστημα της σχολης -το οποιο θα σας δειξω στο επομενο ποστ - καταληξαμε στο εστιατοριο της σχολης.



Το εστιατοριο λοιπον βρισκεται σε μια μεγαλη αιθουσα οπου το κεντρο ειναι οι κουζινα της σχολης - η τουλαχιστο μια απο τις κουζινες - Υπαρχουν τραπεζια αλλα μπορεις να καθισεις και στο μπαρ που ειναι κυκλικο και να βλεπεις τους επιδοξους σεφ να ετοιμαζουν οτι παραγγειλεις. Εκει λοιπον καθησαμε κι εμενα με ετρωγε να βγαλω φωτογραφιες. Συνηθως ντρεπομαι σε τετοια μερη να βγαζω την καμερα - εγω μια κιουρια καθωσπρεπουα - αλλα λεω οκ, η μιση ντροπη δικη μου και η μιση του σεφ και ρωταω αν επιτρεπεται. Α! βεβαια μου λεει, εδω ολοι ερχονται και βγαζουν φωτογραφιες. Τελικα ειναι αυτο που λεμε μαλλον το τουριστικο μερος της ιστοριας. Οι σεφ δε δινουν σημασια σε αφηνουν να φωτογραφιζεις και επιδιδονται με προσηλωση στην κρεμα που πηζει και στο σωταρισμα.

Παραγγειλαμε γλυκακια. Αυτα που βλεπετε ειναι σουφλε σοκολατας, μους φουντουκι με butternut creme και frangipane tart. Περιττο να σας πω οτι ολοι δοκιμασαμε απο ολα, και ηταν εκπληκτικα.
Το εστιατοριο βρισκεται στο πλαι του κτιριου και για να πας περνας απο τους υπεροχους κηπους τους. Και τι δεν εχουν αυτοι οι κηποι. Βοτανα, μυρωδικα, δεντρολιβανα, λεβαντες , λαχανικα η χαρα του οικολογικου μαγειρα. Εχει δεντρα φορτωμενα καρπους, ελιες και εσπεριδοειδη. Κατω απο ενα δεντρο βρηκα και το περγαμοντο που βλεπετε στο χερακι μου. Το ειχα μετα μεσα στο αυτοκινητο και ποτε ποτε εξυνα το φλουδι και αρχιζανε ολοι τα αχ αχ...

Αυριο μεθαυριο θα φερω και τις υπολοιπες φωτογραφιες απο τη σχολη. Μεχρι τοτε, φιλια και καλη ορεξη, οτι κι αν μαγειρεψατε σημερα.


2 comments:

Blue said...

Τι ωραίες φωτογραφίες ....
Μόλις συνειδητοποιήσα ότι χρειάζομαι επειγόντως διακοπές....

δεσποιναριον said...

Ξερεις μαι λειντυ, εκανα τοσα σε μια βδομαδα που νομιζω οτι ελειπα ενα μηνα. Τι σοθ ειναι η σχετικοτητα!