12/18/07

Culinary Institute of America - μερος δευτερο



Οπως υποσχεθηκα, ερχομαι σημερα με το δευτερο μερος της επισκεψης στο Culinary Institute of America. Μεσα στο κεντρικο κτιριο εκτος απο τις αιθουσες διδασκαλιας που μπροστα εχουν τεραστιες τζαμαριες και μπορεις να βλεπεις μεσα, υπαρχει και ενα μουσειο με παλιες συσκευες και αλλα αντικειμενα σχετικα με τη μαγειρικη περασμενων εποχων.
Εφερα μερικες φωτογραφιες απο το μουσειο που ομως ειναι λιγο σκοτεινες, αλλα ζητω την επιεικεια σας, τουλαχιστο παιρνετε μια ιδεα.



Μεσα στο ιδιο κτιριο υπαρχει ενα τεραστιο καταστημα με οτι εχει σχεση με την κουζινα και το φαγητο. Εγω που τρελλαινομαι για τετοια δεν ηθελα να ξεκολλησω. Ειδα βεβαια και πολλα ελληνικα προιοντα που με εκανε ιδιεταιρως υπερηφανη, λαδια, κρασια - ειχε κατι Vinsanto και κατι τσιπουρα φανταστικα - πανακριβα βεβαια αλλα ετσι το καλο πραγμα " κοστιντζει " που λενε κατι γνωστοι μου Χιωτες. Και απο ολα αυτα τα υπεροχα αγαθα λογω περιορισμου βαλιτσας πηρα μονο δυο μικρα πραγματα. Μια μεταλλικη ζαχαριερα που βλεπαμε παντα με τα παιδια σε εστιατορια και λεγαμε μωρε που να βρουμε κι εμεις μια τετοια. Μοιαζει με το κεφαλι του καρτουν Μαρβιν δε μαρσιαν και τα παιδια βασικα την ειχαν βρει παιχνιδι. Το δευτερο ειναι δυο θηκες για να φιαχνεις αυγα ποσε, απο βινυλιο σε σχημα σπασμενου αυγοτσουφλου, ενα ασπρο κι ενα κιτρινο.

Καποια στιγμη θα φερω και φωτογραφιες απο τους οινοπαραγωγους της Napa Valley. Cheers!

1 comment:

Anonymous said...

You write very well.