2/25/08

Η Jambalaya της Λετισιας.



Μια κουταλια ελαιολαδο
Ενα μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο
Μια πρασινη πιπερια καθαρισμενη και κομμενη σε μικρα κυβακια
Μια σελινοριζα ψιλοκομμενη.
3 κουταλιες ψιλοκομμενο μαιντανο.
250 γραμμαρια καπνιστο ζαμπον κομμενο σε κυβακια.
300 γραμμαρια στηθος κοτοπουλο επισης κομμενο σε κυβακια.
Ενα δαφνοφυλλο.
1 κουταλακι πιπερι cayenne
Μια κονσερβα ψιλοκομμενα τοματακια
Μια μικρη κονσερβα σαλτσα τοματας.
3/4 του φλυτζανιου ρυζι.
3/4 του κιλου γαριδες.



Εκτελεση.
Ζεσταινουμε το λαδι σε ενα μεγαλο αντικολλητικο σκευος.
Σε μεσαια φωτια σωταρουμε το κρεμμυδι, το σκορδο, την ψιλοκομμενη πιπερια και τη σελινοριζα μεχρι να ξανθηνει το κρεμμυδι.
Προσθετουμε το μαιντανο, το ζαμπον, το κοτοπουλο, το δαφνοφυλλο και το πιπερι.
Ανακατευουμε ολα τα υλικα για 5-6 λεπτα.
προσθετουμε τις τοματες (με το χυμο τους), τη σαλτσα και 1 και 3/4 του φλυτζανιου κρυο νερο.
Σε μετρια φωτια ετσι ωστε να σιγοβραζει, ανακατευουμε περιπου 5 λεπτα.
Ριχνουμε το ρυζι και ανακατευουμε ξανα.
Χαμηλωνουμμε τη φωτια και σιγοβραζουμε περιπου 45 λεπτα. Το ρυζι θα απορροφησει ολο το ζουμακι.
Τελος προσθετουμε τις γαριδες και ξανασκεπαζουμε για 5 λεπτα ακομα
Αφαιρουμε το δαφνoφυλλο και διορθωνουμε τη γευση με αλατι και πιπερι.



5 comments:

zero said...

Τι θα φαμε σημερα... μαμα?

δεσποιναριον said...

Α σημερα βαριεμαι, θα παραγειλλουμε!
:DDDDDDDDDDDDDDDD

zero said...

Θα παραγγειλουμε?
Παλι κινεζικο θα φαμε?
Ωρε που παμε?
Μα που παμε?

δεσποιναριον said...

Τωρα που ερχεται Σαββατοκυριακο ολο και κατι θα σου φιαξω. Μην απελπιζεσαι...

zero said...

Αλληλου'ι'α.