8/5/07

προλογος

Παντα μ' αρεσε να στρωνω τραπεζια με ασπρα τραπεζομαντηλα. Παντα μ' αρεσε να διαβαζω βιβλια μαγειρικης σα νατανε νουβελλες και μετα να με πιανει δημιουργικος οιστρος και να κατεβαζω την κουζινα ολη κατω. Στα παιχνιδια μας σε ενα φορουμ με κατι παιδια ειχα ανοιξει ενα φανταστικο εστιατοριο που το λεγαμε "Ο Κατιφες" .. εκει τους εφιαχνα λιχουδιες .. μεγαλη τρελλα..
Στρωνω λοιπον ενα τραπεζι εδω .. με ασπρο τραπεζομαντηλο.. οχι απαραιτητα για να σερβιρω μεσα απο την κατσαρολα μου .. αλλα και για να καθονται οι φιλοι για ενα κρασακι και για να συζηταμε τερψιλαρυγγια θεματα..
Η φωτογραφια στον τιτλο ειναι τραβηγμενη απο μενα στη Siena στην Umbria οπου βρεθηκα τον περασμενο μηνα. Οταν ειδα την παρεα να απολαμβανει μεσημερακι λιχουδιες al fresco μου φανηκε η πιο ομορφη εικονα και η πιο αντιπροσωπευτικη σε ολη την Ιταλια.. ηθελα να παω να καθησω κι εγω μαζι τους.
Και ο τιτλος του Blog ειναι εμπνευσμενος απο ενα μικρο μαγαζακι στην Perugia που το λενε Tavola Calda (τραπεζι με ζεστο φαγακι). Ο γλυκητατος σεφ μεγειρευει τοπικα φαγακια και παρ' ολο που το μαγαζι ειναι self service, οι νοστιμιες του ειναι αξεπεραστες.. απο το χοιρινο κοτσι μεχρι τη σαλατα τσικορια.
Στρωνω τραπεζι λοιπον.. κοπιαστε..

No comments: