4/5/08

ΒICE




Χτες το βραδυ πηγαμε στο BICE. Διαβασα οτι πρωτοανοιξε στο Μιλανο αλλα τωρα εχει ανοιξει καταστηματα σε ολο τον κοσμο. Κουζινα βορειας Ιταλιας.

Βρηκα και μια φωτογραφια απο το ορεκτικο που εφαγα χτες βραδυ. Τονος ταρταρ. Πολυ λεπτη γευση με σως απο λαδι και λεμονι. Το Carpaccio di Manzo του Ερρικου ηταν πιο νοστιμο.
Τα ψητα κρεατα στο γκριλ (τιποτα το ιδιεταιρο) ερχονται με τεσσερεις διαφορετικες σαλτσες για να διαλεξεις. Αγρια μανιταρια, μουσταρδα, Barolo και Porto.
Εκεινο που μου αρεσε περισσοτερο ηταν ενα ορεκτικο που εφεραν στην αρχη με το ψωμι, αλλα δε μπορεσα να καταλαβω τι ηταν. Καποια σαλτσα με βαση τη μαγιονεζα, σε εντονο ροζ χρωμα και καποιο ψαρικο μεσα, τωρα σολωμος ηταν, κομματακια γαριδες ηταν, η γευση της μαγιονεζας το σκεπαζε. Ηταν ομως εξαιρετικο.

Το συνοδευσαμε με ενα Tenuta Di Nozzole 2003 Chianti Classico.

Το γλυκακι torta morbida με παγωτο φουντουκι, εξαιρετικο.

Παντως γυριζοντας στο σπιτι αργοτερα και κανοντας μεταξυ μας κριτικη, καταληξαμε οτι η τρατορια της γειτονιας μας ειναι καλυτερη.




8 comments:

"ζαχαρούλα.." said...

..καλημέρα!! Συνήθως αυτά τα κυριλέ εστιατόρια με τις gourme γεύσεις, και την μερίδα που είναι σαν "κοτσιλιά" στην μέση του πιάτου... δεν αφήνουν και τις καλύτερες εντυπώσεις...!!! Εγώ τα ψιλοαποφεύγω.....

φιλιά Δεσποινάκι!!!

δεσποιναριον said...

Καλημερα Ζαχαρουλα μου. Οι μεριδες δεν ηταν μικρες, ιταλικο γαρ το μαγαζι, αυτο που βλεπεις ηταν το ορεκτικο. Απλα βρηκα παραφουσκωμενες τις τιμες του για τις γευσεις και την περιποιηση. Μια "κοτσιλια" αν ειναι προσεγμενη μπορει να αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις. Παντως ομολογω οτι φαε εδω φαε εκει, καταληγω στο συμπερασμα, οτι το καλυτερο ειναι το ντοπιο το φρεσκο το μερακληδικο. Οταν το μερακι γινει επιχειρηση βραστα Χαραλαμπε Ζαχαρουλα μου.

Σε φιλω κοριτσακι μου.

zero said...

Ενταξει καταπληκτικο το μενου.
Αυτα τα φαγοποτια μου αρεσουν πολυ.
Δεσποινα εισαι κυριλε γυναικα το ξερεις?

δεσποιναριον said...

Blogger μου, ξερεις, προσαρμοζομαι ευκολα κατι σα χαμελαιων ας πουμε. Κυριλε στα κυριλαδικα, και απλη στα ταβερνακια. Οπως κανει και ο περισσοτερος κοσμος. Και φυσικα μες το αλευρι στην κουζινα μου.

zero said...

Ζηλευωωω

zero said...

σελω κι'εγω

δεσποιναριον said...

Τι σελεις μωρε? τονο ταρταρ σελεις? Οταν γυρισω με το καλο σα σου φιαξω. Σε προειδοποιω πατως ο τονος ειναι ωμος. Προς γνωσιν!

zero said...

μαμα πειναω...